U trendu

Skoplje: Zaev produžio ugovor o radu Bašanoviću i ostalima

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev produžio je ugovor o radu na još godinu dana svojim savetnicima iz Srbije Zoranu Bašanoviću, Aleksandru Obradoviću, Ljubomiru Šubari i Vladimiru Cvetkoviću, preneli su makedonski mediji.

Bivši estradni menadžer Zoran Bašanović i bivši direktor državne kompanije za proizvodnju i distribuciju struje u Srbiji EPS Aleksandar Obradović su spoljni saradnici Zaeva, zaduženi za ekonomska pitanja.

Ljubomir Šubara koji je ranije bio na čelu srpske Agencije za privatizaciju pomaže Zaevu oko finansija, bankarstva i investicija, dok je kao IT ekspert angažovan Vladimir Cvetković. Prema medijima, plata Bašanovića iznosi 1. 500 evra, dok Obradović, Cvetković i Šubara dobijaju po 1. 200 evra od vlade u Skoplju.

Prvi ugovor bio im je na dve godine.

Portal Fokus prvi je u Skoplju objavio tu informaciju, pozivajući se na BIRN.

Na sajtu te istraživačke mreže, međutim, te vesti nema, ni na sajtu za Severnu Makedoniju, ni za Srbiju.

U Kancelariji porparola makedonske vlade Tanjugu je rečeno da je BIRN poslao upit o novim ugovorima za Bašanovića i ostale, te da im je upućen odgovor.

BIRN taj odgovor pre podne danas nije objavio.

Isti izvor najavio je da će informaciju o angažmanima savetnika Zaeva proslediti i Tanjugu, ali se to nije dogodilo.

Makedonski list Večer juče je objavio da je Bašanović umešan u aferu iznuđivanja novca, „Reket“, zajedno sa jednim od pritvorenih u ovom slučaju Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.