U trendu

Skup podrške Ukrajini u Podgorici, gradjani Cetinja svakodnevno se okupljaju

 Više stotina gradjana učestvovalo je u „Maršu podrške Ukrajini protiv ruske agresije“ u organizaciji ukrajinske asocijacije „Dobro djelo“ koji je održan danas u Podgorici.

Učesnici marša ostavili su plišane igračke u blizini Skupštine i minutom ćutanja odali sećanje i počast ukrajinskog deci stradaloj u ratu.

Na maršu podrške, izmedju ostalih, bili su ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i ambasador Austrije Karl Miler, kao i nekoliko poslanika opozicije.

Otpravnica poslova ambasade Ukrajine Natalija Fijalka je sa skupa pozvala crnogorsku Vladu da što pre donese odluku o uvodjenju sankcija Rusiji jer je to, kako kaže, jedini način da se da podrška borbi Ukrajine protiv ruske agresije.

Crnogorska Vlada nije još donela odluke na osnovu koje bi bili operacionalizovane sankcije Rusiji, iako im se formalnopravno pridružila.

Ona je navela da se ono što se dešava u Ukrajini ne može nazivati ni sukobom, ni krizom, već agresijom Rusije na zemlju koja je miroljubiva i koja nikada nije učestvovala u ratovima.

„Kiša danas podseća na suze miliona Ukrajinaca zbog ruske agresije. Na stotine ubijenih i mučenih civila. Rusija želi da uništi sve Ukrajince, sva 43 miliona. Rusija je ta koja je učinila agresiju. Zovimo agresiju agresijom a ne krizom“, kazala je ona.

Gradjani crnogorske prisetonice, Cetinja, inače, svakodnevno se okupljaju u znak podrške Ukrajini.

Kako najavljuju organizatori, sve do prekida rata skupovi podrške biće organizovani svaki dan u 17.30 ispred Dvorca kralja Nikole na Cetinju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar