U trendu

SLO: Glumica sprema prijavu, mediji objavili ime učitelja

LJUBLJANA – Skoro nedelju dana nakon što je slovenačka glumica Mia Skrbinac (27) javno optužila, ali ne i imenovala, glumca i učitelja glume da ju je seksualno uznemiravao dok je bila student, glumačka akademija je saopštila da od nje, kao bivšeg studenta, očekuju da uskoro podnese prijavu, dok su neki mediji objavili ime učitelja.

„Ne možemo da potvrdimo ime osobe, ali ćemo to učiniti čim dobijemo prijavu i pokrenu se sve procedure, uključujući i policijsku, pod uslovom da u prijavi ima elemenata seksualnog uznemiravanja“, saopštila je Ljubljanska akademija za pozorište, radio, film i televiziju (AGRFT) u odgovoru na dopis agencije STA.

Neki slovenački mediji su naveli da je u navodno pitanju Matijaž Tribušon (57), dobitnik nagrade za film i glumac u pozorištu, koji takođe podučava glumi u AGRFT, ali STA nije uspela da dobije komentar od njega.

„Zasad, akademija ima samo podatke koje su se poavile u medijima. S obzirom na to da je RTV Slovenija objavila da Mia Skrbinac priprema prijavu, verujemo da će je podneti sledeće nedelje“, poručili su iz AGRFT-a.

Akademija napominje da im je Skrbinac otkrila da je razmišljala koju vrstu prijave da podnese i gde.

Portparolka ljubljanske policije Aleksandra Golec je rekla da ne može da komentariše konkretan slučaj, ali i da policija nije dobila nikakvu prijavu.

Skrbinac je prva poznata osoba u Sloveniji koja je javno istupila i rekla da je bila žrtva seksualnog uznemiravanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar