U trendu

SNV: Badnji dan obeležićemo u Petrinji

ZAGREB – Iz Srpskog narodnog veća danas su zahvalili svima koji pomažu stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalima u potresu i najavili da će Badnji dan po julijanskom kalendaru obeležiti u Petrinji.

„Srpsko narodno veće (SNV) svaki početak nove godine počinje tradicionalnim obeležavanjem Božića po julijanskom kalendaru. Kako smo ove godine sva naša sredstva i pažnju usmerili prema potresom stradalom području Banije, obeležavanje Hristova rođenja organizujemo s našim prijateljima iz Gornjokarlovačke eparhije SPC, i to sutra, 6. januara na lokaciji kod pravoslavne crkve u Petrinji (na groblju) s početkom u 12.30 sati“, saopštili su iz SNV-a.

Potpredsjednik Vlade iz redova SDS S-a Boris Milošević rekao je Hini kako se nada da će prisustvovati tom događaju, a dolazak je potvrdio i zastupnik SDS S-a u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac.

SNV je pokrenulo i akciju „Banija je naša kuća“ kojom nastoje pomoći svim selima Gline, Petrinje, Kostajnice, Dvora. U tome im pomažu i kolege iz mreže lokalnih veća SNV-a, te volonterke i volonteri na terenu.

U ime Gornjokarlovačke eparhije SPC-a i SNV-a zahvalili su svima koji i u ovim trenucima neumorno rade na stradalom području Banije, kako bi svi unesrećeni dobili pomoć i smeštaj dostojan čoveka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.