U trendu

Špago (SDA): Koalicija za Mostar 42%, HDZ 31%, Bh.blok 11%

MOSTAR – Šerif Špago, predsednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) koja danas na lokalnim izborima u Mostaru nastupila u okviru „Koalicije za Mostar 2020.“ kazao je da je na osnovu 28 odsto prebrojanih glasova ta koalicija osvojila 42 odsto glasova, HDZ 31 odsto, Bh. blok 11, HRS šest, a lista Ostajte ovde (Srpska lista) četiri procenta glasova.

Na konferenciji za novinare „Koalicije za Mostar 2020.“ Špago je rekao da se prati brojanje po biračkim mestima i unos podataka, kao i da su se u toj koaliciji nadalii da će birački odbori to brže raditi, preneo je portal Klix.ba.

„Možda bi mi imali najviše razloga za slavlje, mi smo realisti. Na uzorku od 15 odsto mi vodimo ubedljivo i naš Zlatko Guzin će biti gradonačelnik Mostara“, kazao je nešto ranije Salem Marić iz SDA.

Izlaznost od 55 posto je dobra u ovakvim vremenima, dodao je on.

„Rano je još govoriti o brojevima većnika, naša koalicija je prva, HDZ je drugi, Bh. blok je treći, HRS je četvrti. Realno je da probosanske stranke imaju 18 većnika“, naveo je on, dodajući da veruje da će dva probosanska bloka imati većinu u budućem Gradskom vijeću.

Gradsko veće Grada Mostara čini 35 većnika, od toga se 22 biraju sa šest gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste.

Gradsko područje Jugozapad daje sedam većnika, Stari Grad pet, Zapad četiri, a Jug, Jugoistok i Sever po dva, dodaje Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.