U trendu

Spaljena lutka sa likom Željka Komšića

Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ove godine bio je glavna tema na „maškarama“ u Ljubuškom i Čapljini, gde je, prema navodima klix.ba, prikazan u najpogrdnijem obliku i zadnjeg dana 55. Pokladnih igara Komšićev lik je i spaljen.

Navodi se da je u čapljinskom naselju Trebižat HKUD “Seljačka sloga“ organizovalo čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

„Kriv je, prema sucima, za mnogo toga – od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović. Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu“, prenosi Bljesak.info.

Navodi se da je na karnevalu u Čapljini Komšić bio predstavljen kao lutka na konopcima kojom upravljaju drugi i kao glava na telu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić podvaljen Hrvatima u BiH.

Prethodno su u dva navrata na karnevalima u okolini Splita zapaljene lutke sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.