Splitska poicija nastavlja istragu incidenta u Supetru

SPLIT – Slučaj premlićivanja četvoro sezonskih radnika u Supetru na hrvatskom ostrvu Braču, od kojih su dvojica srpske nacionalnosti, još nije dobio svoj epilog, a splitska policija je u nastavku istrage danas privela dvojicu mladića starosti oko 20 godina, jednog iz Splita i jednog s Brača.

Iako se sumnjalo da su dvojica privedenih učestvovali u napadu na četvero mladih sezonaca i supetarskog vatrogasca, koji im je priskočio u pomoć i kojem je slomljen nos, policijskom obradom nisu nađeni čvrsti dokazi za to pa su pušteni na slobodu bez ikakve prijave, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Ali, treći mladić iz Splita, za kojeg je policija uspjela pribaviti dokaze koji ga s dovoljno osnovnanom sumnjom povezuju sa učestvovanjem u napadu, još nije kriminalistički obrađen jer je zasad nedostupan policijskim organima.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, splitski dnevnik piše da su snimci videonadzora s okolnih objekata, a s kojima policija do sad raspolaže, pokazali da su u napadu na sezonce učestvovale četiri osobe dok je ostalih desetak muškaraca stajalo sa strane kao „podrška“.

Dvojica od njih, 22-godišnjak iz Pučišća i 19-godišnjak iz Splita su uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje i određen im je jednomesečni istražni zatvor, trećeg policija traži dok četvrta osoba još nije identifikovana.

Problem u identifikaciji predstavlja i činjenica da su napadači na glavi nosili tzv. „dukserice“.

Iz policije poručuju da se kriminlistička obrada u ovom slučaju nastavlja.

Incident u Supetru se dogodio u nedelju.

(Tanjug)

Napišite komentar