U trendu

Stigao odgovor Hrvatske: Evo zašto su srpski vojnici vraćeni sa granice

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen.

„Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i na osnovu zakona o kontroli granice nisu ispunjeni uslovi za ulazak u drugu državu“, rekao je Milina.

On je naglasio da posete treba da budu najavljene i da „postoje propisi kako se to radi“, prenela je regionalna N1 televizija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da je delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obeležavanje dana Jasenovačkih novomučenika zabranjeno da uđe u Hrvatsku i poručio da bi hrvatska država za to morala da se izvini i da kaže da sa time nema ništa.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je delegacija na vreme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj trebalo da učestvuje po zvaničnom pozivu episkopa pakračko-slavonskog SPC Jovana Ćulibrka.

(Beta)

6 komentara
 1. Anonimni

  Svi ce da se stide jednog dana!

 2. Anonimni

  – Bjež’, Lakosta, bjež’!

 3. Anonimni

  Pitaj svog nasera je l on ide da obilazi mesta na kojima je poklao i muslimane i srbe

 4. Anonimac

  Zasto ti ista vojna lica ne odu u Srebrenicu da vide gde se desio genocid i da im njihovi ucitelji uce da se ne ponovi taj masakar od srpski koljaca.

  1. Anonimni

   Isto zato sto muslimani ne idu na mesta gde su ubijali Srbe…

  2. AA ( americki alah)

   malo si dementan, pa prvi pokolj u Srebrenici su izvrsili naser oric i njegovi koljaci poklavsi Srpsku nejac. druga srebrenica je dosla kao odgovor na vase klanje. AMEN

Napišite komentar