najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srebrenica najteži zločin od Drugog svetskog rata

Predsednik Sabora Hrvatske Josip Leko izjavio je danas da je srebrenička tragedija najteži zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata.

“Strahovita ratna razaranja, suze i bol, gradovi po opsadom, odsečenost od ostatka sveta, bez hrane, bez struje i smrt tada su već bili svakodnevnica u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini. Međutim, zločin u Srebrenici, genocid koji je počinjen nad Bošnjacima, nadmašio je sva dotadašnja ratna stradanja“, rekao je Leko u Saboru u kojem su se poslanici minutom ćutanja prisetili srebreničke tragedije.

On je istakao da je oko 8.000 muškaraca i dečaka različite dobi ubijeno s namerom etničkog čišćenja tog područja, pred očima snaga Ujedinjenih nacija kojima je dužnost bila da spreče zločin.

Poslanik bošnjačke nacionalne manjine Nedžad Hodžić osudio je u svom obraćanju Saboru veto Rusije na predlog rezolucije o Srebrenici u UN i ocenio da nikakav veto ne može da zamagli istinu.

(Beta)

1 komentar
  1. Pera

    Kakvo licemerstvo, država Hrvatska koja je učinila toliko zločina ima smelosti da govori o zločinu drugih. Najveći zločin posle Drugog svetskog rata učinila je Hrvatska ubijajući i proterujući više od 250000 Srba, a za to se nije pokajala ili bila kažnjena, da ne spominjemo Jasenovac. Šta je sa zloćinima Hrvata u BiH, to se izgleda ne računa, kao ni zločini muslimana nad Srbima? Nema pomirenja ni praštanja dok se žrtve jedne strane uzdižu do mita, a druge, u ovom slučaju srpske, negiraju, ne spominju, ne žele da se vide ni priznaju. Žrtve su žrtve, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost, i moraju se podjednako tretirati. Hoće li posle Srebrenice sva ova zapadnjačka družina, koja je i te kako bila umešana u tragediju građanskog rata na tlu bivše Jugoslavije, otići da se pokloni srpskim žrtvama, stradalim od tih istih muslimana iz Srebrenice, ili od Hrvata? Licemerje bez granica.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike