U trendu

Šta će poslanici pitati Krivokapića na premijerskom satu

PODGORICA – U crnogorskom paramentu 29. jula biće održan još jedan „premijerski sat“, a poslanici će Zdavka Krivokapica, između ostalog, pitati o opstanku vlade, dijalogu, sezoni, započetim infrastrukturnim projektima.

Šef kluba poslanika opozicione koalicije DPS-LP Danijel Živković očekuje odgovor na pitanje kada će Krivokapić pokrenuti pitanje poverenja vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila poverenje parlamentarne većine.

U ime kluba poslanika SDP-Albanska koalicija “Jednoglasno” Raško Konjević će pitati premijera da li postoji njegova odgovornost zbog lošeg stanja i ambijenta u zemlji.

“Ili mislite da svi građani treba da budu taoci vaše želje da, pošto-poto, ostanete u fotelji premijera? Šta nameravate da uradite kako bi zemlja učinila korak napred i izašla iz stanja agonije u koju je dovela i vaša vlada? Da li ste spremni da sa opozicijom otvorite ozbiljan proces saradnje i dijaloga o rešavanju otvorenih pitanja posebno u političkoj, ekonomsko socijalnoj, bezbednosnoj, integracionoj, kao i u oblasti funkcionisanja institucija i sistema u celini?”, pitanje je koje je Konjević postavio premijeru.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović u pitanju podseća da je Krivokapić bio nosilac liste koalicije “Za budućnost Cme Gore” te da je posle izbora 30. avgusta potpisao sporazum sa nosiocima lista druge dve koalicije sa kojima je kasnije formirao vladu.

“Stavovi iz tog sporazuma su u potpunoj suprotnosti sa stavovima većine vašeg biračkog tela, onih glasača koji su glasali za koaliciju koju ste predvodili na izborima. Kako danas, posle komunikacije sa međunarodnim partnerima i dosadašnjeg iskustva sa partnerima sa kojima vršite vlast, vidite svoju poziciju?”, pitanje za premijera od Brajović.

Predsednik Kluba poslanika Crno na belo Miloš Konatar pitaće Krivokapića koji je plan aktivnosti vlade u smislu sprovođenja neophodnih reformi kako bi Crna Gora postala naredna članica EU i kako bi se istinski izgradila kao građanska, evropska i ekološka država.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera kakve su njegove ocene ovogodišnje letnje turističke sezone imajući u vidu da, prema podacima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, broj turista svakodnevno raste.

A poslanicu Bošnjačke stranke Kenanu Strujić Harbić interesuje dokle se stiglo sa rekonstrukcijom magistralnog puta M-6 Pljevlja Mihajlovica, regionalnog puta R-3 Pljevlja – Metaljka, I faza Pljevlja Krće i izgradnjom puta Vrulja Mijakovići, prene je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar