U trendu

Šta kaže EU o kažnjavanju onih koji ne poštuju himnu Crne Gore

Regulisanje državnih simbola treba sprovesti na način koji će okupiti, a ne podeliti crnogorsko društvo, saopšteno je iz Evropske komisije, prenosi portal „Antena M“.

Portparolka EK Maja Kocijančič saopštila je da je Evropska komisija upoznata sa predloženim izmenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i nacrtom amandmana na Zakon o državnim simbolima, koje je prezentovala Vlada Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

„Dok regulisanje ovih pitanja potpada pod nacionalnu nadležnost, to treba učiniti na način koji će okupiti, a ne podeliti crnogorsko društvo“, kazala je Kocijančičeva za „Vikend novine“.

Ona je istakla da je važno da pravni okvir Crne Gore obezbedi uslove za efikasno ostvarivanje slobode izražavanja, dodajući da je to jedna od temeljnih vrednosti Evropske unije i ključni element procesa pridruživanja Crne Gore EU.

Premijer Duško Marković poručio je da će Vlada istrajati na predloženim izmenama i dopunama Zakona o državnim simbolima, da država čini ono što rade i sve ozbiljne i demokratske zemlje i da će onaj koji ne bude poštovao državne simbole morati da plati zakonske kazne.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar