U trendu

Stravično: Roditelji ostavili sina da živi sam – bez struje, vode i grejanja

Srednjoškolac star 17 godina sa istoka Hrvatske tri meseca živeo je sam u kući bez struje, vode i grejanja, jer ga nijedan od roditelja nakon razvoda nije poveo sa sobom.

Prvo je otišla majka, a godinu kasnije odselio se i otac, a pored sina roditelji su ostavili i ćerku, prenosi Jutarnji list.

Kada je mlađe dete otišlo kod babe, srednjoškolac je ostao sam.

Zbog grubog zanemarivanja dužnosti podizanja i vaspitanja dece policija je državnom tužilaštvu prijavila 40-godišnjeg oca, inače poznatog odranije policiji i 39-godišnju majku.

Kako se navodi, roditelji su doživeli novčani krah, nakon čega je majka otišla u inostranstvo, ali kada se vratila razvela se od supruga nakon čega je sin ostao kod nje da živi, a ćerka kod oca.

Majka se ubrzo nakon toga odselila u inostranstvo gde je zasnovala novu porodicu, dok je sin otisao da živi sa ocem i sestrom.

Ubrzo je i otac otišao u inostranstvo i ostavio dvoje maloletne dece u kući da se sami o sebi staraju, nakon čega je devojčica otišla da živi kod babe.

„Dečkića smo viđali u ulici, ali smo uvek mislili da dolazi po stvari koje im trebaju. U toj kući već godinu dana sigurno nema osnovnih uslova za život, počevši od struje, vode i grejanja.Tek smo naknadno otkrili da je dečko mesecima živeo sam“, rekla je jedna komšinica.

Nadležne je o svemu obavestila škola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.