Suljagić: BiH definitivno ima problem sa terorizmom

Zamenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Emir Suljagić izjavio je da BiH definitivno ima problem s terorizmom i da je vreme da se kao društvo odluči na čijoj strani želi biti.
„Sada hoću da kažem da ova zemlja ima problem terorizma i da je krajnje vreme da kao društvo odlučimo s koje strane linije u ovom globalnom ratu protiv terorizma koji se vodi želimo biti“, napisao je Suljagić na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da je naziv teroristi pravo ime za osobe koje su počinile slične zločine, poput napada policijske stanice u Bugojnu, kao i napad koji se dogodio sinoć na vojnike Oružanih snaga BiH, a da je pravo ime problema s kojim se suočava BiH terorizam.

„Veoma je izvesno u ovom trenutku da je napad koji je počinjen sinoć u Rajlovcu teroristički čin. O onome što smatram propustima u radu agencija za provođenje zakona koji su do toga doveli, neću sada govoriti“, rekao je Suljagić.

On je izrazio saučešće porodicama ubijenih i ocenio da je pucanj u dvojicu vojnika „pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.