U trendu

Turisti jeli i pili celu noć, napravili ogroman račun, pa ucenili vlasnika restorana

Tokom turističke sezone česte su vijesti o ugostiteljskim objektima u kojima su „oderali“ goste. Međutim, osoblje i vlansnika jednog splitskog restorana zadesila je potpuno drugačija situacija.

Dalmatinski portal prenosi da se nemački turisti gostili celu večeri, a na kraju nisu platili nijednu jedinu kunu.

Račun je iznosio 4.527,80 kuna (oko 72.000 dinara).

– Grupa od 11 Nemaca je naručila meso, ribu, vino i druga pića, a kada su večerali i kada im je konobar doneo račun, rekli su: „Platićemo samo pola iznosa ili ćete dobiti 11 negativnih ocena na Trip Advisoru“ – rekao je vlasnik restorana koji se s ovakvim slučajem do sada nije sreo.

Gosti, koji su imali oko 30-ak godina, nisu imali nikakve zamerke na hranu ni uslugu, radilo se o čistoj uceni jer znaju kakvu štetu bi napravile takve ocene na stranici koju mnogi drže relevantnom prilikom izbora mesta izlaska.

– Iako smo takvo ponašanje smatrali pokušajem pljačke, nikakva pretnja fizičkim sukobom nam nije padala na pamet jer se to kosi sa svim što radimo u ugostiteljstvu svih godina. Zvali smo policiju i – pogrešili. Oni su uzeli podatke od jednog turiste, pustili su ih da idu, a nama su rekli da pokrenemo privatne tužbe. Tako da mi nismo ni dobili pola iznosa koji su nam „velikodušno“ ponudili siti Nemci. A, naravno, PDV na izdati račun moraćemo da platimo- ispričao je ugostitelj.

Kontaktirali su i advokate koji su im rekli da će vrlo teško dokazati da su stranci konsumirali večeru, naročito jer policija nije napravila zapisnik.

– Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne verujemo  da smo mi jedini lokal koji su posetili i prevarili niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun pretnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internet platformama – zaključio je vlasnik uglednog objekta u izjavi za Dalmatinski portal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.