U trendu

Tužna slika Balkana: Zbog duga u banci prodaje bubreg za 10.000 evra

Jedan Splićanin, opterećen dugovima, odlučio je da proda bubreg za 10.000 evra.

– Banke su vam danas legitimni lihvari – rekao je ovaj Splićanin, po struci trgovac.

Ako uspe da proda bubreg za 10.000 evra, riješiće sve svoje životne probleme, tvrdi ovaj 38-godišnji muškarac. Njegov oglas u ponedjeljak će osvanuti na stranicama “Malog oglasnika”.

– Prodajem vlastiti bubreg. Razlog: Banka, tj. FINA, blokirala mi je račune zbog duga od 36.000 kuna (oko 574 hiljade dinara). Podstanar – tužne su reči na koje je ovog muškarca naterao život.

Kaže kako je 1998. na čekove podigao 6.000 kuna.

– Svestan sam bio sve ovo vreme da sam dužan, ali ni OTP banka ni PBZ nisu mi slali izveštaje – ispričao je.

Dodaje kako mu sada prete prisilnom naplatom, je dug za dve decenije narastao na 36.000 kuna. Supruga mu je nezaposlena, godinama je sezonski radila za jedan brački hotel, ali ove godine nije dobila poziv.

– Ma, radila bi ona i kao čistačica, što god da joj ponude, ali posla, jednostavno, nema – ispričao je očajni muškarac.

Tvrdi da vidi rešenje problema ako banka uzme njegov bubreg za garanciju i ne blokira mu račun. Ako ne uspe da proda bubreg i banka mu blokira račun, bit će prisiljen da da otkaz i radi na crno.

– Nisam anarhist, želim i sanjam red u državi. Ako uspem da prodam bubreg, rado ću u državnu kasu uplatiti 25 posto PDV-a, ali stvarno ne vidim bez toga svjtlo na kraju ovog mog tunela – dodaje ovaj Splićanin, a prenosi Dnevnik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.