U trendu

U Ankari sastanak dobrodošlice za Dodika

ANKARA – Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u Ankaru gde mu je na tamošnjem aerodromu priređen svečani doček uz najveće državničke počasti.

Članovi turske delegacije, u kojoj su bili guverner i gradonačelnik Ankare, komandant počasne jedinice i generalni direktor za protokol u Ministarstvu inostranih poslova ambasador Ahmet Bašar Šen, u zgradi aerodroma upriličili su sastanak dobrodošlice za srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Dodik i članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovaraće danas u Ankari sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Tokom posete, koja je organizovana na Erdoganov poziv, biće reči i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, saopšteno je na sajtu Predsedništva Turske.

U agendi posete je predviđeno i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.