U trendu

U BiH uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja emigranata

U medjunarodnoj policijskoj operaciji kodnog naziva „Bosfor“, čije su mete osumnjičeni za krijumčarenje migrante sa područja Turske i Sirije u zemlje Zapadne Evrope, u Bosni i Hercegovini uhapšeno je šest osoba i pretreseno šest lokacija, saopštilo je danas Tužilaštvo BiH.
 
U operaciji učestvuje više desetina policijskih službenika BiH, a medju osumnjičenima u ovoj medjunarodnoj grupi koja je delovala na području nekoliko zemalja, nalaze se državljani BiH, Hrvatske, kao i državljani Turske koji su medju organizatorima ovih nezakonitih aktivnosti.

Akcija u BiH sprovodi se po nalogu državnog Tužilaštva i u saradnji sa Graničnom policijom BiH, a postupajući tužlac nalazi se u središtu Granične policije, odakle se koordiniše svim aktivnostima na terenu.

U akciji učestvuje više zemalja, a akcija je usmerena je na osobe osumnjičene da su organizovano, planski i za velike novčane iznose krijumčarile ilegalne emigranata s područja Turske i Sirije preko BiH i Hrvatske, prema zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni organizovali ilegalni transport više desetina ilegalnih emigranata, koje su za velike novčane iznose, koji su dostizali i više hiljada evra, krijumčarili preko Crne Gore, BiH i Hrvatske u zemlje zapadne Evrope, navodi se u saopštenju.

Tokom operacije, dodaje se, institucije iz BiH u stalnom su kontaktu s kolegama u Hrvatskoj, gde je akcija sprovedena na 14 lokacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.