U trendu

U Budvi na protestu zatraženo oslobađanje predsednika opštine iz pritvora

Skup podrške uhapšenom predsedniku opštine Budva Milu Božoviću, osumnjičenom za stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina, održan je danas u Budvi, a okupljeni su zahtevali njegovo oslobađanje iz pritvora.

Učesnici protesta dva sata su blokirali kružni tok na ulazu u Budvu, a zatim su prošetali do zgrade opštine i razišli se, preneli su podgorički mediji.

Predsednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović na protestu je rekao da je hapšenje Božovića „politička montaža“.

Poziv na protest pod sloganom „Stop progonu Srba u Crnoj Gori“ kružio je ranije danas društvenim mrežama, uz poruku da Božović „mora biti oslobođen“.

Prethodno je ranije danas Skupština opštine Budva usvojila odluku o zaštiti interesa građana Budve i obezbeđivanju nesmetanog funkcionisanja organa lokalne samouprave, kojom se traži da se Božoviću omogući da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne uprave.

Rad lokalne uprave je paralisan, jer niko sem Božvića nema pravo potpisa. U gradu koji je na pragu turističke sezone, nije moguća isplata zarada i ostalih obaveza, niti funkcionisanje uprave. Gradska uprava je bez potpredsednika opštine, a Božović nije preneo ovlašćenja na druge.

Božović je uhapšen 13. aprila i Specijalno državno tužilaštvo ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina. Njemu je određen pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, a tu odluku potvrdio je Apelacioni sud.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar