U trendu

U CrnojGori uginulo 200.000 kokošaka zbog nestanka struje

Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je da je uginulo 200.000 kokošaka u najvećoj živinarskog farmi u toj zemlji i da se šteta procenjuje na više od milion evra.

Više od 200.000 kokošaka uginulo je na farmi „Agromont“ u Martinićima, u Crnoj Gori, nakon nestanka struje zbog čega nisu mogli da rade rashladni uređaji.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore potvrdili su Vijestima da znaju da je došlo do uginuća i da će tokom dana obići ovu živinarsku farmu, najveću u Crnoj Gori.

Tvrde da je uginulo više od 200.000 kokošaka, što je trećina svih u Crnoj Gori, i šteta se procenjuje na više od milion evra.

Iz resora ministra Aleksandra Stijovića Vijestima je rečeno da su naložili nadležnim službama da izađu na teren u Martinićima i da isprate proces uništavanja, odnosno zakopavanja uginule živine.

Iz Ministarstva su ocenili da je to najveća katastrofa u živinarskom sektoru u Evropi, zbog koje će biti ugroženo tržište u Crnoj Gori, pišu Vijesti.

Farma „Agromont“ navodno je proizvodila petinu svih jaja na tržištu Crne Gore, u kojoj je dnevna potrošnja oko milion komada.

Ministarstvo traži način kako da pomogne farmi „Agromont“ i namerava da izađe s merama, rečeno je Vijestima.

Vlasnik farme Božo Jokić nije želio da govori o uginuću kokošaka.

Kokoške, navodno, nisu bile osigurane, za razliku od objekata u kojima su bile.

Bjelopavlići su tih dana bili najvrelije mesto u Crnoj Gori, a temperatura je prelazila 40 stepeni Celzijusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.