U trendu

U delovima Hrvatske borba s poplavama, situacija uglavnom pod kontrolom

U delovima Hrvatske i dalje traje borba s poplavama, najteže je na području Karlovca, Siska i Hrvatske Kostajnice, gde je voda ušla u brojne kuće, ali je situacija zasad pod kontrolom, javili su danas hrvatski mediji.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković obišao je danas Karlovac gde je rekao da je situacija u tom gradu pod kontrolom i da se da prati šta se dešava u drugim delovima Hrvatske, posebno Sisku, gde je popustio nasip uz Savu.

On je novinarima kazao da su napravljeni veliki napori u odbrani od poplava i da će vlada pomoći da se nadoknadi šteta.

„Možemo reći da je deo grada odbranjen, pogotovo onaj deo koji je ranije obično bio u najgoroj situaciji – Mostanje, Mala Švarča, Logorište, dok u nekim drugim delovima ima određenih šteta“, rekao je Plenković.

Premijer je istakao da je situacija bolja nego pre nekoliko dana, posebno kada je reč o Zadarskoj županiji u Obrovcu.

Upitan je li se na nekim mestima moglo bolje reagovati, premijer je odgovorio da sistem odbrane od poplava može biti bolji, ali da je reč o rekordnim vodostajima i da treba pogledati šta se dešava u drugim evropskim zemljama, poput Italije.

“Videćete da je gore nego kod nas. Ovo su ogromne prirodne nepogode, a Vlada je reagovala i videli smo izvrsnu koordinaciju“, ocenio je Plenković.

On je dodao da Crveni krst pokriva oko 500 domaćinstava odbacivši tvrdnje da su neki građani prepušteni sami sebi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.