U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, danas lokalni izbori

U Nikšiću, drugom gradu po veličini u Crnoj Gori, danas će biti održani lokalni izbori koji su prva provera rejtinga političkih snaga u zemlji nakon poraza Demokratske partijske socijalista (DPS) Mila Djukanovića na parlamentarnim izborima i smene vlasti na državnm nivou.

Pravo glasa ima 58.800 gradjana, koji na 138 biračkih mesta biraju 41 poslanika u lokalnoj skupštini, a za poverenje birača takmiče se četiri koalicije i dve partije.

Koaliciju „Evropski tim za Nikšić“, koja je do sada bila na vlasti, čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez.

Koaliciju „Za budućnost Nikšića“ predvodi prosrpski Demokratski front (DF), a isto biračko telo pokušaće da pridobiju i novosnovani „Narodni pokret“ biznismena Miodraga Davidovića, te koalicija „Mir je naša nacija“, koju vode Demokrate predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Gradjanski pokret URA Dritana Abazovića predvodi koaliciju „Crno na bijelo“, dok se na državnom nivou parlamentarna Socijaldemokratska partija (SDP) odlučila za samostalni nastup.

Birališta će biti zatvorena u 20 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.