U trendu

U Puli zabranjeno gostovanje srpskog pevača: Ne želimo razdor i nemir među stanovništvom

Nastup srpskog pevača narodne muzike Bore Drljače, najavljen u okviru dočeka pravoslavne Nove godine 13. januara u Domu branitelja u Puli, otkazan je danas posle kontakta gradonačelnika Borisa Miletića sa predsednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem.

Pošto je objavljeno da je Grad Pula pokrovitelj dočeka, u saopštenju je navedeno da se Grad Pula ograđuje od nastupa Drljače jer je organizator najavljenog dočeka Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada već Ministarstva odbrane Hrvatske, prenosi Hina.

Agencija navodi da je Drljača „javnosti poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu“, a da je vest o njegovom nastupu „izazvala burne reakcije na društvenim mrežama“.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa Drljače.

„Grad Pula, poznat u Hrvatskoj, ali i širom Evrope kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene evropskim vrednostima tolerancije i međusobnog poštovanja“, naveo je Miletić u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.