U trendu

U Republici Srpskoj nisu iznenađeni sankcijama

Predstavnici Skupštine RS nisu iznednađeni odlukom SAD da predsedniku Srpske Miloradu Dodiku uvede sankcije, ocenjujući da su to očekivali od odlazeće američke administracije, piše Blic.

Potpredsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić kaže da uvođenje sankcija Dodiku „liči na poteze koje odlazeća američka administracija radi iz osvetničkih razloga, jer nije postigla željene rezultate“.

„Realno će se o tome moći govoriti kada vidimo poteze nove administracije“, kaže Stevandić za “EuroBlic”.

On je izrazio nadu da će se odnos SAD prema Srpskoj promeniti ulaskom Donalda Trampa u Belu kuću.

Sankcije SAD prema predsedniku RS Miloradu Dodiku „očekivani su redosled događaja odlazeće američke administracije“, kaže za “EuroBlic” potpredsednik SNSD i šef poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini RS Radovan Višković.

Vidi se da ta administracije svugde u svetu povlači očajničke poteze. Verujem da je razlog za ovakav potez SAD odlučnost predsednika Dodika i SNSD da brani i odbrani poziciju Srpske. Naprosto, oni ne vole da imaju ljude koji razmišljaju svojom glavom i koji brane svoj narod“, rekao je Višković.

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije predsedniku RS Miloradu Dodiku koje podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar