U trendu

U sukobu migranata i policije 20 uhapšeno, ima i povređenih

ZAGREB – Najmanje 20 osoba je uhapšeno, a nekoliko njih jepovređeno danas u sukobima koji su izbili u prihvatnom centru za smeštaj migranata u Velikoj Kladuši.

U sukobima su napadnuti i policajci, saopštile su vlasti Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini i policija.

Kako su prenijeli lokalni mediji, u centru za prihvat došlo je do tučnjave u kojoj je učestvovalo najmanje stotinu migranata.

Obezbeđenje zaduženo za zaštitu tog objekta nisu mogli da savladaju nasilnike pa su pozvali policiju, čiji pripadnici su takođe napadnuti.

Na policajce su bacali kamenje i boce, a udarali su ih metalnim šipkama.

Nakon toga policajcima je poslato pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.

„Veći broj migranata je povređen a u napadu su povređena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo“, izjavio je portparol policije Ale Šiljdedić, javila je Hina.

Nakon izgreda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su doneli odluku da šest od dvadeset uhićenih nasilnika bude izolovano i deportovano iz BiH.

Šiljdedić je upozorio da je stanje među migrantima i dalje napeto te da se ne može isključiti mogućnost izbijanja novih izgreda.

U prihvatnom centru „Miral“ prošlog vikenda izbio je požar u kojemu je izgorio jedan od smeštajnih objekata a potpuno je uništen inventar koji je tamo bio postavljen.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH.

Prema informacijama bezbednosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od 7.000 migranata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.