U trendu

U toku istraga o napadu na ekipu N1 u nemirima na Cetinju

SARAJEVO/PODGORICA – U Crnoj Gori su u toku predistražne radnje u vezi sa slučajem napada na novinarsku ekipu N1 tv. tokom nereda na Cetinju proteklog vikenda, a protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-prirmorskog Joanikija.

Kako je iz Tužilaštva Crne Gore rečeno za ovu tv, predistražnim radnjama će se utvrditi da li postoje elementi krivičnog dela koja treba da se gone po službenoj dužnosti.

Novinarska ekipa N1 dva puta je napadnuta prilikom izveštavanja sa demonstracija na Cetinju.

Prvi napad dogodio se prilikom live prenosa atmosfere putem Fejsbuk stranice sarajevske N1 tv.

Grupa mladića, od kojih su neki nosili palice zahtevali su od nvinarske ekipe da prekinu snimanje, a kada oni to nisu učinili gađali su kamenjem i drugim čvrstim predmetima.

Drugi napad se dogodio tokom javljanja uživo za program televizije, putem vibera. Mladići koji su ranije gađali ekipu su opkolili novinarku tražeći da izbriše snimak i prekine snimanje, što su na kraju morali i da učine.

Nakon prekida snimanja, insistirali su na brisanju snimaka, uprkos činjenici da ništa od toga nije snimljeno telefonom, već da se uživo prenosilo. Jedan od njih polio je novinarku vodom, prvo iz flaše, a potom i iz kofe koje su bile na ulicama da bi rolaznici mogli da isperu lice od suzavca.

Ekipa je našla utočište u jednoj porodičnoj kući, gde su ostali dok policija nije došla da ih sprovede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.