U trendu

U Zagrebu održan tradicionalni božićni prijem SNV-a

ZAGREB – Tradicionalni božićni prijem u organizaciji Srpskog narodnog vijeća održan je danas u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Katarina Kantakuzina Branković“ u Zagrebu.

Uz poštovanje epidemioloških mera lomljena je česnica u prisustvu saradnika prijatelja i simpatizera SNV i gradonačelnika Grada Zagreba.

Kako je najavljeno iz SNV-a patrijarh srpski Porfirije služiće večeras liturgiju u Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na zagrebačkom Cvjetnom trgu, preneo je portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Na prijemu su uručena priznanja SNV-a petrinjskom parohu Saši Umićeviću, Zadužbini Solidarna, Veranu Matiću, Vladi Oreškoviću, Josi Obućini i Božidaru Simiću

Umićević i Zadužbina Solidarna su dobitnici nagrade Diana Budisavljević za humanost i pravednost.

Nagrada Svetozar Pribičević za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa dodeljena je Veranu Matiću, specijalnom izaslanika srpskog predsednika za pitanja nestalih u ratnim događanjima devedesetih.

Priznanje doktor Gojko Nikoliš za antifašizam dodeljen je Vladi Oreškoviću i Josi Obućini, nosiocima inicijative u Perušiću „Spomenik ostaje u parku“.

Nagrada Nikola Tesla za unapređenje srpskih institucija ide Božidaru Simiću, predsedniku Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar