U trendu

Ubijeni vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić

U Sarajevu je večeras objavljeno da su dvojica ubijenih vojnika Oružanih snaga Armin Salkić i Nedeljko Radić.

Prema navodima „Dnevog avaza“, Salkić je Bošnjak, a Radić Srbin, a u Oružanim snagama obojica su bili vozači.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, koji se nalazi u poseti Parizu, rekao je da je upoznat da su u Sarajevu ubijene dve osobe i da postoji bojazan da se radi o terorističkom činu.

„Ako se potvrdi da se radi o terorizmu, a postoji mogućnost da se to i dogodilo, onda je u pitanju bezbednost građana i moramo brzo i efikasno delovati. Moramo se obračunati s tim, da nam ti ljudi ne bi onemogućili normalan život“, rekao je Mektić „Dnevnom avazu“.

Sarajevski portal Klix.ba je objavio da je posle ubijanja dvojice vojnika Oružanih snaga BiH u sarajevskom naselju Rajlovac Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa) formirala poseban tim koji će pomoći u istrazi.

Ovaj portal je objavio da su na mesto događaja već stigle i specijalne jedinice SIPA-e koje će pomoći u uviđaju, ali i u poteri za napadačem.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopštili su da istragu vodi Tužilaštvo BiH, jer se radi o pogibiji vojnika Oružanih snaga.

Još se navodi da napadač nije pucao na autobus, kako je ranije objavljeno, već u pravcu autobusa gde se nalazio treći vojnik koji je ranjen.

Visokorangirani službenik MUP-a KS je potvrdio da policija za napad sumnjiči Enesa Omeragića.

Na mesto ubistva vojnika došli su i zamenici ministarke obrane BiH, kao i veći broj vojnih lica.

Napadač je u bekstvu, a policija traga za automobilom u kojem se udaljio sa mjesta pucnjave.

Direktor Sipe Perica Stanić ranije večeras rekao je da ovog trenutka ne može potvrditi da je ubistvo dvojice vojnika Oružanih snaga BiH i ranjavanje još jednog vojnika u Sarajevu teroristički napad.

„Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije“, rekao je Stanić.

Pojedini mediji su objavili da je ubica dvojice vojnika u sarajevskom naselju Rajlovac po svemu sudeći vehabija, navodeći da je napadač imao bradu, nosio kožnujaknu i skraćene pantalone.

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić rekao je da je informacija da se radi o terorizmu klasična dezinformacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.