U trendu

Ugušila dete i bacila ga u smeće: „Valjda sam slučajno sela na bebu“

Počelo je suđenje ženi iz srednje Hrvatske koja je optužena da je u oktobru 2017. tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu kesu i bacila u kantu za smeće. Preti joj najmanje 10 godina zatvora, a ona je pred sudom ispričala šta se dogodilo tog dana.

Kako prenosi Većernji list, rekla je da se porodila u sobi oko 6:30, dok je na krevetu spavao njezin tadašnji vanbračni suprug koji, kako kaže, nije ništa čuo.

„Pukao mi je vodenjak pa sam otišla na sprat. Dok sam rađala, glavu sam naslonila na dvosed. Bila sam u čučećem položaju. Htela sam da se pridignem, ali sam se zbog bolova dvaput spustila. Nakon što je izašla posteljica, čula sam svekrvu kako me zove. Drugi put sam pokušala da ustanem i spustila se i tad sam valjda sela na bebu, ali se toga ne sećam“, ispričala je.

Optužena je u svojoj obrani rekla da je nakon porođaja bebu zamotala u svoje crvene pantalone i stavila je u ugao sobe. Većinu toga dana provela je u krevetu, a kada se probudila, pokušala je da opere krvavu mrlju s poda sobe.

„Sledećeg dana telo bebe sam stavila u crnu kesu, a kesu sam bacila u smeće. Beba nije davala znakove života, uopšte nije plakala. Zadnja dva ili tri dana pred porođaj nisam osetila ni da se miče“, ispričala je na sudu, prenosi Večernji.

Ona iz prethodne veze ima još dvoje dece, koja su smeštena kod hranitelja, a u međuvremenu se udala i rodila još jedno dete, koje je takođe kod hranitelja. U obrani je navela da je tadašnjeg supruga upoznala u psihijatrijskoj bolnici. Objasnila je da je tamo bila nakon što je završila s decom na ulici jer ju je prethodni suprug pijan tukao.

„Izgubila sam roditeljska prava, ali svoju decu redovno posećujem kod hranitelja“, rekla je.

U obrani je navela i da nije krila trudnoću niti je planirala ubistvo, piše Index.

Prema optužnici, žena je pre skoro dve godine, neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je. Dete je pronašla majka njenog tadašnjeg vanbračnog supruga

Kako su živeli u istom domaćinstvu, ona je, kad je primetila da snaja više nema trbuh, išla da sazna štao se dogodilo. Dete je našla u plastičnoj kesi u kanti za smeće.

Nakon ubistva žena nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se i s drugim muškarcem dobila još jedno dete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.