U trendu

Ugušila dete i bacila ga u smeće: „Valjda sam slučajno sela na bebu“

Počelo je suđenje ženi iz srednje Hrvatske koja je optužena da je u oktobru 2017. tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu kesu i bacila u kantu za smeće. Preti joj najmanje 10 godina zatvora, a ona je pred sudom ispričala šta se dogodilo tog dana.

Kako prenosi Većernji list, rekla je da se porodila u sobi oko 6:30, dok je na krevetu spavao njezin tadašnji vanbračni suprug koji, kako kaže, nije ništa čuo.

„Pukao mi je vodenjak pa sam otišla na sprat. Dok sam rađala, glavu sam naslonila na dvosed. Bila sam u čučećem položaju. Htela sam da se pridignem, ali sam se zbog bolova dvaput spustila. Nakon što je izašla posteljica, čula sam svekrvu kako me zove. Drugi put sam pokušala da ustanem i spustila se i tad sam valjda sela na bebu, ali se toga ne sećam“, ispričala je.

Optužena je u svojoj obrani rekla da je nakon porođaja bebu zamotala u svoje crvene pantalone i stavila je u ugao sobe. Većinu toga dana provela je u krevetu, a kada se probudila, pokušala je da opere krvavu mrlju s poda sobe.

„Sledećeg dana telo bebe sam stavila u crnu kesu, a kesu sam bacila u smeće. Beba nije davala znakove života, uopšte nije plakala. Zadnja dva ili tri dana pred porođaj nisam osetila ni da se miče“, ispričala je na sudu, prenosi Večernji.

Ona iz prethodne veze ima još dvoje dece, koja su smeštena kod hranitelja, a u međuvremenu se udala i rodila još jedno dete, koje je takođe kod hranitelja. U obrani je navela da je tadašnjeg supruga upoznala u psihijatrijskoj bolnici. Objasnila je da je tamo bila nakon što je završila s decom na ulici jer ju je prethodni suprug pijan tukao.

„Izgubila sam roditeljska prava, ali svoju decu redovno posećujem kod hranitelja“, rekla je.

U obrani je navela i da nije krila trudnoću niti je planirala ubistvo, piše Index.

Prema optužnici, žena je pre skoro dve godine, neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je. Dete je pronašla majka njenog tadašnjeg vanbračnog supruga

Kako su živeli u istom domaćinstvu, ona je, kad je primetila da snaja više nema trbuh, išla da sazna štao se dogodilo. Dete je našla u plastičnoj kesi u kanti za smeće.

Nakon ubistva žena nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se i s drugim muškarcem dobila još jedno dete.

1 komentar
  1. bambi

    U Republici Srbiji je trenutno najizrazeniji stepen polne diskriminacije sto se Evrope tice. Naime, u 99% slucajeva radnici Centra moraju da slusaju slepo nadlezno ministarstvo i da sudu gotovo uvek predloze da deca idu majci a ne ocu na starateljstvo. Sud pere ruke tako sto samo prepise u presudi nalaz. Ovakav model funkcionise narocito poslednjih 30 godina i vremenom su mlade majke provalile rupu u sudstvu te sada odmah nakon sto zatrudne ili eventualno nakon godinu dana odmah tuze bivseg u cilju dobijanja alimentacione finansijske zarade koristeci iskoriscavajuci sopstveno dete. Takve mlade mame normalno nista u zviotu ne rade izuzev pomnog pracenja rijaliti emisija, setanja kerova sa ajfonom na rolerima i naocarima na ocima i slusalicama u usima. Deca ih zapravo uopste ne zanimaju. Pogledajte, jos sa godinu i po dana ih daju u jaslica, pa u vrtic, pa dok idu u skolu u boravak, pa kod babe i dede, dadilje i tome slicno a one finansijski ususkane od kafica do diskoteke, od dzipa do intimnih prijatelja, milina bozija. To je razlog zasto brakovi traju u Srbiji do sest goidina, zasto pada natalitet, zasto ima nasilja u porodici, zasto raste broj narkomanki, alkoholicarki i prostitutki. Ceo sistem se urusava. Rezultat. Deca su nam zrtve, majke izgubljene u svemiru a ocevi, ocevi se u Srbiji tretiraju kao stoka.

Napišite komentar