U trendu

URA podnela krivičnu prijavu protiv Državne izborne komisije

PODGORICA – Poslanici parlamentarne većine podneli su danas krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv članova Državne izborne komisije (DIK), saopštio je Građanski pokret URA Dritana Abazovića.

Krivična prijava je, navode, podneta zato što je Dik odbio da verifikuju mandat poslanice tog pokreta Suade Zoronjić.

Prijava je podneta protiv predsednika DIK-a Alekse Ivanović, NN lica i organizatora, kako navode, „kriminalne organizacije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, kao i druga krivična dela“.

Podseća se da je Skupšstina Crne Gore obavestila DIK da je na četvrtoj sednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasedanja, 28. decembra, konstatovala prestanak mandata poslaniku Filipu Adžiću sa izborne liste koalicije Crno na bijelo, čime mu je prestala poslanička funkcija, zbog čega je potrebno sprovesti postupak za popunu upražnjenog poslaničkog mesta u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika.

Navode da su članovi DIK-a, umesto da konstatuju činjenično stanje i Skupštinu o tome obaveste, kako bi funkcionisala u punom kapacitetu u skladu sa nespornom izbornom voljom građana i građanki Crne Gore, postali „članovi kriminalne organizacije…“, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.