U trendu

Ustavni sud odbio žalbu o ukidanju zatvora Kneževića

PODGORICA – Ustavni sud Crne Gore odbio je danas žalbu na sudsku odluku o slanju u zatvor poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića.

Kako je preneo sajt CDM, Veće suda danas je odlučivalo po žalbi Kneževića, a izneto je više predloga.

Sudija Milorad Gogić predložio je obustavljanje izvršenja rešenja Apelacionog i Višeg suda u Podgorici kojim je Kneževiću određeno stavljanje u zatvor u trajanju od najduže dva meseca.

Predsednica Veća Desanka Lopičić predložila je da se pokrene postupak za ocenu ustavnosti Zakona o krivičnom postupku kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči, a na osnovu koje su sudovi i odlučivali.

Taj predlog bi omogućio da Ustavni sud oceni ustavnost odredbe Zakona o krivičnom postupku i da se istovremeno obustave rešenja koja su doneta na osnovu odredbi Zakona.

Predlozi sudija nisu bili jednoglasni, pa će predmet biti razmatran na sednici svih sudija.

Poslanik Knežević danima se nalazi u Skupštini Crne Gore i time izbegava hapšenje zbog odbijanja da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Danas je u 11 sati počela sednica na kojoj se odlučuje o slučaju Nebojše Medojevića, koji je uhapšen takođe zbog toga što je odbio da svedoči.

Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.