U trendu

Uvredljive nalepnice osvanule u Vukovaru, priveden osumnjičeni

U vukovarsku policiju privreden je 19-godišnjak osumnjičen za postavljanje uvredljivih nalepnica na kojima je na engleskom jeziku ispisano „Srpsko porodično stablo“, sa slikom stabla na kome je obešeno nekoliko ljudi i slikom ustaškog vođe Ante Pavelića.

Vukovarsko-sremska policija objavila je da sprovodi kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je tokom noći između četvrtka i petka u Vukovaru na nadstrešnici autobuskog stajališta na Trpinjskom putu zalepio nekoliko nalepnica neprimerenog sadržaja, prenosi Hina.

„Po okončanju kriminalističkog istraživanja znaće se sve okolnosti ovog događaja“, navodi hrvatska policija.

Hina navodi da je to nedelo u subotu osudio i ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić koji je na Fejsbuku napisao da je to „primitivizam, izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze s Hrvatskom i domoljubljem, s Vukovarom i Vukovarcima“.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da ponovna pojava uvredljivih nalepnica u Vukovaru protiv pripadnika srpske zajednice predstavlja „još jedan u nizu dokaza da su brojni sledbenici ratnih zločinaca Ante Paveliha i Franje Tuđmana odlučili da je konačno došlo vreme da se Hrvatska potpuno očisti od Srba“.

Udruženje Srba iz Hrvatske ocenilo je da najnoviji incidenti, poput pojave uvredljivih plakata u Vukovaru, ukazuje na ozbiljnost položaja u kome se nalaze Srbi u Hrvatskoj.

Demokratski savez Srba je smatra da je to samo jedna od sličnih pojava poslednjih godina koju plasiraju nazadne snage jer smatraju da za tako nešto i dalje imaju pogodno tlo i da će naići na simpatiju i pokloništvo kod mnogih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar