U trendu

Vijesti o hapšenju Mićunovića i novoj Vladi CG

PODGORICA – Ako iza „atraktivnog“ hapšenja crnogorskog biznismena Branislava Brana Mićunovića ne stoje već prikupljeni i to vrlo pouzdani dokazi o nekom ozbiljnom kršenju Krivičnog zakonika, čini se da će „ova bomba od vesti eksplodirati u dvorištu vlade“, pišu danas podgoričke Vijesti.

U komentaru pod naslovom „Popravni za premijera“, list podseća da ovo nije prvo pritvaranje, ali ni poslednje koje će se, kako kažu, završiti na isti način kao sva prethodna.

Mićunović je, navode, policiji interesantan „samo“ 37 godina, od 1983. i ubistva Stjepana Đurekovića.

Nikšćanin Mićunović je uhapšen na Badnji dan u Budvi, a nakon jučerašnjeg saslušanja u kotorskom tužilštvu vraćen je u pritvor koji mu je određen do 72 sata.

Mediji su preneli da je Mićunović pritvoren zbog toga što su pištolji pronađeni kod njegovih prijatelja, sa kojima je bio u vozilu.

List primećuje da populizam „po hitnom postupku“ nove vlade može poslužiti za domaću upotrebu, ali samo nakratko.

O širim posledicama na duži rok Crna Gora će, navode, uskoro biti obaveštena, ponajpre iz Brisela

U komentaru o radu nove crnogorske vlade se kaže da se ne zna da li je vlast na ovu akciju motivisala priča o najslavnijem čikaškom gangsteru Al Kaponeu, koji je pao zbog utaje poreza.

„Ali, ako iza ovog atraktivnog hapšenja ne stoje i već prikupljeni – i to vrlo pouzdani – dokazi o nekom ozbiljnom kršenju Krivičnog zakonika, čini mi se da će ova bomba od vesti eksplodirati u dvorištu vlade“, navodi se u komentaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.