U trendu

Vijesti: Senator Druban demantovao kotorski Skala radio

PODGORICA – Američki senator Dik Durban iz reda demokrata, kome je pripisana izjava da SAD “znaju za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori”, demantovao je da je dao intervjuu kotorskom Skala radiju ili bilo kom drugom crnogorskom mediju.

Kotorski Skala radio objavio je, naime, pre tri dana na svom portalu navodni razgovor sa Durbanom, koji, između ostalog, kaže:

„Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, a sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog veka. Ta im namera neće poći za rukom“.

Iz Durbanovog kabineta stigao je demanti:

„Senator Dik Durban nije dao intervju Skala Radiju, niti je autor komentara koji su objavljeni. Tog intervjua nije bilo“.

Demanti je upućen podgoričkim Vijestima kao odgovor na pitanje da li je senator u intervjuu za Skala Radio, za koji važi da je blizak predsedniku Milu đukanoviću, izneo niz ocena, uključujući to da „među istaknutim pojedincima iz nove vlasti u Crnoj Gori ima agenata Bezbednosno informativne agencije Srbije“.

Navodni intervju senatora preneo je niz crnogorskih medija: CdM, Antena M, Portal Analitika…, podsećaju Vijesti.

Na intervjuu je reagovao generalni sekretar opozicione SDP, ocenivši da se radi o „najozbiljnijem upozorenju novoj vlasti do sada“.

Kao autora intervjua, Skala Radio je naveo svog dopisnika Mirsada Jahovića, predsednika udruženja iz dijaspore SAD CG US Global.

Vijesti podsećaju da je Jahović nedavno tvrdio da je napadnut u Čikagu, kada je, kako je rekao, nepoznata osoba pucala na njegov kamion.

Jahović je, ukazuje podgorički dnevni, tada kazao da sumnja da je napad organizovala osoba iz Nemačke koja mu je upućivala pretnje zbog njegovih negativnih ocena o litijama i organizovanja sahrane mitropolita Amfilohija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.