U trendu

Više privedenih zbog ratnog zločina na Ovčari 1991.

Više osoba privedeno je danas na području Vukovarsko-sremske županije zbog ratnog zločina nad hrvatskim zarobljenicima na „Ovčari“ 1991. godine.

U noći izmedju 20. i 21. novembra 1991. godine na poljoprivrednom dobru „Ovčara“, kod Vukovara, ubijeno je oko 250 ranjenika, hrvatskih vojnika i civila, odvedenih iz vukovarske bolnice.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, Marina Mandić, rekla je agenciji Beta da je policijskim postupanjem „u ovom trenutku obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-sremske županije i to u različitim svojstvima“.

Ona je dodala da se „provode završne radnje kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje ratnog zločina iz novembra 1991. godine na Ovčari” i da će više informacija biti poznato „po završetku svih radnji“.

Načelnik Opštine Negoslavci, Dušan Jeckov, potvrdio je za Radio Borovo da je privedeno osam osoba s područja Negoslavaca povezanih s ratnim dešavanjima 1991.

„Rekao bih da se mahom radi o ljudima koji su u to vreme bili zaposleni u ‘Vupiku’. To što su ti ljudi radili u ‘Vupiku’, ne znači da su počinili ratni zločin“, rekao je Jeckov.

On je naveo da je, prema njegovim informacijama, većina osoba privedena u svojstvu svedoka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.