U trendu

Vlada Crne Gore: Netačno da su u toku aktivnosti sa službama Srbije povodom ustoličenja …

Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore saopštio je danas da su netačni navodi da su u toku zajedničke aktivnosti bezbednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom.

Pobjeda je danas objavila da su stručnjaci iz „Kobri“, odreda vojne policije Vojske Srbije, stigli u Crnu Goru da bi uvidom na terenu, zajedno sa agentima BIA i vrhom ANB-a, dali konačnu procenu bezbednosnog rizika u slučaju da se ustoličenje mitropolita SPC u Crnoj Gori Joanikija Mićovića obavi 5. septembra na Cetinju.

Iz Biroa su naveli da ukoliko na ustoličenje Joanikija „bude planiran dolazak štićenih ličnosti Republike Srbije, naš obaveštajno-bezbednosni sektor će samostalno i u saradnji sa bezbjednosnim službama Republike Srbije omogućiti štićenim ličnostima bezbedan boravak u Crnoj Gori“.

To, kako dodaju, „podrazumijeva i zajedničke aktivnosti sa pomenutim bezbednosnim službama Republike Srbije, uključujući Odred vojne policije specijalne namene ‘Kobra’ čiji je jedan od zadataka procena, planiranje i realizacija bezbednosnih zadataka iz domena zaštite odredjenih lica i objekata Republike Srbije“.

„To je uobičajena i ranije praksa prilikom posete štićenih ličnosti iz Republike Srbije našoj državi. Apelujemo na medije da netačnim informacijama ne podižu tenzije, te gradjane dovode u zabludu, već da svojim profesionalinim delovanjem doprinesu jačanju tolerantnosti i učvršćivanju medjunacionalnog i medjuverskog sklada u Crnoj Gori“, poručili su iz Biroa za operativnu koordinaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.