U trendu

Vlada odluku o avionima donosi u petak

ZAGREB – Hrvatska vlada će u petak doneti odluku o kupovini borbenih aviona, saopštio je danas miistar odbrane Mario Banožić, nakon trosatne sednice parlamentarnog Odbora za odbranu.

Ne precizirajući o kojim avionima je reč, Banožić je novinarima rekao da je cilj nabavke borbenih aviona da se zadrži sposobnost Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i ostalih delova Hrvatske vojske.

On je rekao da je dobijena podrška svih članova parlamentarnog odbora, jer je postupak vođen transparentno, a tajnost je zadržana tokom celog postupka i nijedan detalj ni informacija nisu procureli, kao da će tako biti i dalje.izašli van, a tako ćemo se ponašati i dalje kako bi postupak uspješno doveli do kraja, istaknuo je.

Upitan da li je ovo pravi trenutak za kupovinu borbenih aviona s obzirom na cenu, stanja ekonomije i pandemije, Banožić je rekao da su svi saglasni da „nikada nije najbolji trenutak za donošenje odluke s obzirom na to da je ovo najveći postupak koji se odnosi na modernizaciju i opremanje HV“.

Navode nekih medija da se vlada odlučila za kupovinu francuskog aviona Rafale ministar je nazvao špekulacijom, preneli su hrvatsk mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.