U trendu

Vladajući DF traži nove izbore u Crnoj Gori

Lideri vladajućeg Demokratskog fronta (DF) saopštili su danas da traže da se organizuju novi izbori.

Jedan od lidera DF-a i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na konferenciji za novinare je kazao da će kolegama iz parlamentarne većine i „autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina“ predložiti da „vrate mandat“ gradjanima, da ponovo biraju svoje predstavnike.

Na konferenciji za novinare nisu objasnili na koji način misle da se realizuje ta procedura a mediji nisu imali prilike da dodatno traže pojašnjenje jer su bila dozvoljena samo dva novinarska pitanja.

Mediji uveliko spekulišu da će DF podneti inicijativu za skraćenje mandata aktulenom sazivu parlamentu.

Mandić je rekao da u ponedeljak neće podržati opozicionu inicijativu za smenu Vlade. „Ne zato što je loša, nego što znamo da su sve vlade DPS-a bile gore. Naši poslanici neće biti u Skupštini kad bude glasanje. Nakon toga imaćemo vrlo važne podatke kroz broj glasova koji ne podržavaju Vladu i one koji je podržavaju. Videćemo koliko će poslanika ostati u sali i podržati Vladu“, dodao je Mandić.

U ponedeljak u parlamentu počinje rasprava o opozicionoj inicijativi za izglasavanje nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića. Iako su sve tri koalicije vladajuće većine, DF, Demokratska Crna Gora i Gradjanski pokret URA saopštile da neće podržati smenu Vlade, u opozicionoj DPS su sigurni da će se medju njima naći poslanici koji će glasati protiv kabineta Zdravka Krivokapića.

Za pad vlade potrebno je da glasa samo jedan poslanik vladajuće koalicije. U parlamentu stranke koje čine vlast imaju 41 poslanika a opozicija 40.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar