U trendu

Vojnik Crne Gore osumnjičen da je deo grupe koja je planirala ubistvo specijalnog tužioca Katnića

Pripadnik Vojske Crne Gore Albin Salić (34) uhapšen je zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je planirala ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenciji za medije tužilaštva i policije u Podgorici.

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da tužilaštvo sprovodi istragu protiv više lica zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije, a protiv dva organizatora i za teška ubistva i davanje mita.

Turković je rekao da su tokom istrage protiv kriminalne grupe Stefana Djukića i Emila Tuzovića došli do dokaza da je član te grupe i vojnik Vojske Crne Gore Albin Salić.

Djukić i Turković su nedavno osumnjičeni da su na čelu kriminalne grupe koja je planirala ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog saradnika Saše Čadjenovića, policajce Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Djokovića, kao i da pretuče sutkinju Biljanu Uskoković. Svi oni su vodili istrage protiv osumnjičenih, koji od ranije imaju kriminalni dosije.

Djukić i Tuzović se od maja prošle godine nalaze u zatvoru u Ukrajini zbog optužbe da su pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vodja kavačkog narko klana.

U sukobima dva narko klana iz Kotora, kavačkog i škaljarskog, do sada je poginulo više od 40 osoba, medju kojima su i nevine žrtve.

Vojnik Vojske Crne Gore je, prema sumnjama tužilaštva, pratio „opservirao“ kretanje glavnog specijalnig tužioca Katnića i organizatorima kriminalne grupe prosledjivao informacije. Salić je po nalogu Tuzovića prenosio novac za pripadnike kriminalne grupe, odavao im informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore (VCG), te krao eksploziv koji je prodavao članovima kriminalne grupe.

Sumnjiče ga i da je ostalim članovima krimi grupe davao oružje i da je nabavljao drogu za kriminalne grupe.

Pretresom stana uhapšenog vojnika policija je pronašla oružje, silikonsku masku, municiju, kokain.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.