Vuksanović o Varheiju: Bolje da se nije „trsio“

PODGORICA – Poslanica opozicionog SDP-a u crnogorskom parlamentu Draginja Vuksanović-Stanković rekla je da njena stranka neće dozvoliti da zakone u Crnoj Gori piše Crkva, a evropskom komesaru Oliveru Varheljiju poručila je da bi bilo bolje da se nije trsio, nego da je „seo i naučio“ istoriju Crne Gore.

Poslanica SDP je inače u poruci Varheljiju upotrebila posprdan izraz iz crnogorskog govornog jezika.

Za ekspoze mandatara Krivokapića je rekla da je „nelegalan i neligitman“.

Obraćajući mu se se u nekoliko navrata, Vuksanović – Stanković je rekla da SDP neće dozvoliti da zakone u Crnoj Gori, koja je svetovna država, piše Crkva.

Zamerila je mandataru saginjanje i ljubljenje ruke sveštenstvu, savetujući ga da to više ne radi, posebno ne pred kamerama, jer, kako je rekla, to nije u tradiciji Crne Gore.

„Rekli ste da ćete vladu bazirati na četiri ‘E’, a kada sve saberete i oduzmete vaša vlada je sa programom od četiri ‘S’, a to vam nećemo dozvoliti“, rekla je Vuksanović-Stanković.

SDP, istakla je, neće podržati vladu, ali će glasati u parlamentu za sve što je u interesu države i naroda.

Osvrnula se i na izjave evroskog komesara Varheija, kome su članovi Predsedništva SDP poslali knjige o Crnoj Gori.

Jer, kad neko ima znanje nema potrebe da se, kako je kazala, „prči“.

„Bolje bi bilo da se manje prčio, a da je više naučio o istoriji Crne Gore“, navela je i dodala da ne postoji taj evropski zvaničnik kojem će SDP dozvoliti da nipodaštava I poništava istoriju crnogorskog naroda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.