U trendu

Vukšić najavio objavu imena nezakonito praćenih osoba

PODGORICA – Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacional bezbednost Crne Gore, Dejan Vukšić, izjavio je danas da će nakon sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, javnost upoznati sa imenima onih koji su nezakonito praćeni i prisluškivani.

Vukšić je u intervjuu podgoričkim Vijestima rekao da su službenici ANB-a samostalni u svom radu, ali da postupaju po instrukcijama direktora agencije.

„Tako da za sve nezakonitosti koje se utvrde da su učinjene po nalogu direktora, direktor treba za to da snosi punu odogovornost i da objasni motive davanja takvih naloga. U konkretnom slučaju posedujem dokaze koji ukazuju na osnovu čijeg naloga je postupano u radnjama koje ocenjujem kao nezakonite“, rekao je Vukšić, kojeg je premijer Zdravko Krivokapić predložio za direktora crnogorske tajne službe.

Vukšić je potvrdio da u ANB-u gotovo da „nije zatekao“ sužbenike srpske nacionalnosti, kojoj i sam pripadm.

Po dolasku na dužnost direktora ANB kaže da je stekao nepokolebljiv zaključak da je Agencija postupala u cilju interesa određene političke strukture.

Sa druge strane, raduje ga da Agenciju čini ogroman broj pravih “čistih” profesionalaca koji će biti “osveženi” novim snagama sa ciljem vraćanja ugleda Agencije.

Tokom 20-tak dana rada u Agenciji, kaže, svakodnevno nailazi na postojanje većih ili manjih nezakonitosti, o čemu vodi evidenciju i sprovodi kontrolu.

A jedna od eventualnih nezakonitosti je i postojanje službenih legitimacija i oružja ANB-a kod osoba koje za to nemaju uporište u zakonu.

Komentarišući fotografije Vukušića u javosti sa sa biznismenom Miodragom Davidovićem, zastupanje Marka Bata Carevića i Srpske pravoslavne crkve, Vukšić kaže da se sa Davidovićem sreo samo jednom.

A kao advokat je zastupao brata predsednika budvanske opštine Marka Carevića i Mitropoliju crnogorsko primorsku u više predmeta.

Dodao je da sve to neće, niti može da optereti njegov rad na čelu ANB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar