U trendu

Zabranjen rad ugostiteljskih objekata i prodaja alkohola

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović doneo je Naredbu o privremenoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata i zabrani prodaje, kao i točenja alkoholnih pića na područja grada Banjaluke za 14. maj, od 00 do 20 časova.

Naredbom, koja je doneta na zahtev Štaba obezbeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, privremeno se zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smeštajnog tipa (hoteli, hosteli) zabranjuje točenje alkoholnih pića, na celom području grada Banjaluke.

„Izuzetno je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Naredbom se zabranjuje i prodaja alkoholnih pića u svim drugim objektima koja vrše prodaju alkoholnih pića (prodavnice, radnje, marketi, dragstora.), na celom području grada Banjaluke“, navodi se u saopštenju.

Ovu Naredbu gradonačelnik je doneo na zahtev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova RS, čiji je zadatak da izvrši nesmetano održavanje javnog skupa, protesta na prostoru Parka „Mladen Stojanović“, te javnog skupa, mitinga na Trgu Krajine, zakazani za sutra u podne.

Kontrolu izvršenja zadataka iz Naredbe, obavljaće Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne policije Gradske uprave Grada Banjaluka, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.