U trendu

Zaev čestitao izbornu pobedu dragom prijatelju Ediju Rami

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestititao je večeras albanskom premijeru Ediju Rami pobedu na parlamentarnim izborima, nazvavši ga dragim prijateljem.

„Čestitam mom dragom prijatelju Ediju Rami na izbornoj pobedi. Severna Makedonija i Albanija produžiće još hrabrije napred i kao saveznici u NATO i ka evropskim integracijama. Naš region kroz intenzivnu saradnju očekuje svetla budućnost“, napisao je Zaev na Tviteru (twitter.com/Zoran_Zaev).

Albanski premijer Edi Rama je prethodno proglasio „najlepšu pobedu“ na parlamentarnim izborima, i rekao da je osvojio „istorijski“ treći mandat.

Na osnovu prebrojanih 95 odsto glasačkih mesta, Socijalistička partija Edija Rame osvojila je 48,6 odsto glasova na izborima u nedelju, što je oko deset odsto bolje od opozicije okupljene oko demokrata desnog centra.

Prema projekcijama Centralne izborne komisije (CEC) Socijalistička partija će imati 74 od 140 mesta u parlamentu, odnosno apsolutnu većinu, što omogućuje Ediju Rami da bude prvi predsednik vlade koji je osvojio treći mandat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.