U trendu

Zaev: MK mesto u najsnažnijem sistemu bezbednosti na svetu

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev sastao se sa komandantom združenih NATO snaga u Napulju, admiralom Džejmsom Fogom, a sastanak se odigrao na američkom nosaču aviona „Hari Truman“.

Zaev je poručio da je njegovoj zemlji mesto u najsnažnijem sistemu bezbednosti na svetu, kakav je NATO, objavljeno je na sajtu Vlade Severne Makedonije.

On je naveo da Severna Makedonija postaje članica NATO trenutku koji je ključan za geostrateška kretanja u Jugoistočnoj Evropi, Crnomorskom basenu i Sredozemnom moru.

Zaev je, takođe, na fejsbuk profilu objavio da se sa Fogom, koji je i komandant američke mornarice u Evropi, sastao juče, zajedno sa ministarkom odbrane Radmilom Šekjerinskom i predsednikom parlamenta S. Makedonije Talatom Džaferijem.

„To je bila prilika da se iz prve ruke vidi i oseti impresivna vojna sposobnost američkih mornaričkih snaga, koje služe ne samo američkim, već i građanima svih zemalja članica NATO. Pridružujemo se najsnažnijoj vojnoj, bezbednosnoj i političkoj alijansi na svetu u istoriji ljudske civilizacije“, napisao je Zaev na svom profilu.

Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekjerinska rekla je da je „sada šansa da sakupimo plodove od učlanjenja u NATO, te da imamo više šanse za domaće i strane investicije, za nova radna mesta, više plate i da pokažemo da se samo putem sigurne zemlje kreira prosperitetna budućnost“.

Na nosaču Hari S. Truman bili su i premijer Bugarske Bojkom Borisov i ministar odbrane Bugarske Krisimir Karakačanov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.