Zaev na Dan nezavisnosti: Makedonski biser počinje snažno da sija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas, na obeležavanju Dana nezavisnosti, da je njegova zemlja od zatvorene države sa mnogo problema sada postala evropski ponos i model koji drugi žele da slede.

On je to rekao na proslavi 8. septembra u organizaciji Vlade, koja je održana u Gradskom parku u Skoplju na mestu popuplarno nazvanom „školjka“, za koje je istakao da imenom simbolično prikazuje Severnu Makedoniju.

„Dvadeset osam godina posle proglašenja nezavisnosti naša zemlja, koja je ličila na zatvorenu školjku, konačno se otvara pred svetom i Evropom i dobija mogućnost da pokaže svoju vrednost. Makedonski biser iz školjke počinje snažno da sija“, rekao je premijer Severne Makedonije.

Prema njegovim rečima, Severna Makedonija je od „države s puno problema i lošim odnosima sa svim susedima sada postala pozitivan primer i model koji svi drugu žele da slede, evropski ponos“.

„Dan nezavisnosti, 8. septembar (1991), ostaće upamćen kao dan kada smo izabrali da zaokružimo državnost i da izaberemo put ispunjen medjusobnim razumevanjem, srećom i prosperitetom. Danas, Republika Severna Makedonija svoju nezavisnost potvrdjuje u najmoćnijem vojmo-bezbednosnom savezu – Nato i kao kandidat za članstvo u najjačoj ekonomskoj zajednici na svetu – EU“, rekao je premijer Zaev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.