U trendu

Zaev:Neprijatna dešavanja na administrativnim prelazima između centralne Srbije i KiM

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je danas dešavanja na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije kao „neprijatna“ i apelovao da se „odvrate“ svi koji na taj način šalju loše poruke.

„Neprijatna su dešavanja koja smo videli na Kosovu. Neprijatna su dešavanja koje gledamo između dve zemlje. Možemo samo da apelujemo da se odvrate sve strane, pa čak i građani, nepoznati ili bilo ko, da na ovakav način šalju loše poruke u regionu“, rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Skoplju.

Dodao je da „kao poštovalac dijaloga i razgovora, građenja prijateljstva“, ostaje pristalica toga da lideri sede za stolom i razgovaraju o mogućim rešenjima, prenosi RTK.

„Nadam se da će ceo naš region sedeti za stolom i razgovarati o svim mogućim rešenjima“, rekao je Zaev.

Odgovarajući na pitanje kako najnovija dešavanja utiču na inicijativu „Otvoreni Balkan“, Zaev je rekao da zemlje Balkana koje teže članstvu u Evropskoj uni, treba da iskoriste sve mogućnosti za razgovore, partnerstvo, kao i za bilateralnu i multilateralnu saradnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.