U trendu

„Žao mi je što sam živ“: Otac otkrio detalje monstruoznog zločina

Harald Kopic (56), otac osumnjičen da je u noći petka na subotu ubio svoje troje dece, policija je uhapsila sinoć u Zagrebu.

On je juče iz KBC „Sestre milosrdnice“ prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ubica je u KBC “Sestre milosrdnice” sve vreme bio pod nadzorom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i danas poslepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, posle čega je priveden u kriminalističku policiju na ispitivanje.

Austrijanac je u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Pre toga, lekari nisu uspeli da razgovaraju sa njim.

„Žao mi je što sam živ“

Austrijanac koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje dece, sedmogodišnje blizance i četvorogodišnjeg dečaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Kopic je u bolnici rekao da mu je teško, pa je dodao da mu je žao što je još živ, prenosi Index.hr.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da se zaposli, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan i da više nije imao gde da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Ubio decu „da bi bila s njim kad umre“

Naime, otac ubijene dece je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a pre toga i svojoj deci kako „ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre“.

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Harald decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji prema kojoj je on prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija ubijene dece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Trostruki ubica u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se u poslednja tri meseca osećao tužno, potišteno i napušteno, a poslednjih dana očajno, dodajući da više nije video nikakvog izlaza iz situacije.

Radnic Hitne pomoći su u stanu, u noći ubistava, pronašli čak pet kutija različitih tableta. Harald je bolnici rekao da je popio više od 100 tableta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.