U trendu

Zbog olujnog vetra kamioni s prikolicama i šleperi ne mogu u Dalmaciju

Zbog olujnog vetra u priobalju Jadranskog mora i snega u Lici, prema Dalmaciji i obratno zabranjeno je putovanje kamiona s prikolicama i šlepera s poluprikolicama, izvestio je danas Hrvatski auto-klub (HAK).

Prema Rijeci kamioni mogu samo auto-putem A6 od Zagreba do petlje Delnice, a zatim putem kroz Gorski kotar (DC3) do Rijeke, prenela je agencija HINA.

Na vetrovitoj deonici Jadranske magistrale (DC8) od Senja do Karlobaga, kao i na nekim drugim putevima, zabranjen je saobraćaj autobusa na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikala, a na drugim deonicama Jadranske magistrale zabranjeno je i kretanje dostavnih i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uslova na putevima u Lici i delu Zadarske i Šibensko-kninske županije zabranjen je saobraćaj kamiona s prikolicama i šlepera s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

Kolovozi su mokri i klizavi u većem delu Hrvatske.

HAK upozorava na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, i na moguće odrone.

Vozačima uz ostalo savetuju da, ako je moguće, odlože putovanje do poboljšanja vremenskih uslova.

Zbog lošeg vremena u prekidu su katamaranske linije za ostrva Korčulu, Lošinj, Cres i Rab, a poremećaja u brodskom prevozu ima i ka Visu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.