U trendu

Zbog snega odsečeno selo na području opštine Foča

SARAJEVO – Veliki broj sela na području opštine Foča od ponedeljka je bez struje zbog snežnih padavina, a putevi u višim predelima su teško prohodni ili neprohodni.

Kako prenosi Dnevni avaz, najkritičnije je na području Meštrevca, na platou kanjona Tare, koji je već nekoliko dana odsečen od ostatka opštine i bez struje.

Načelnik Milan Vukadinović kaže da se čeka teška mehanizacija i da bi u toku današnjeg dana trebalo da počne čišćenje tog pravca.

„Na području Meštrevca smetovi su veći od metar. Na sva ostala područja, gde god je potrebno, upućene su mašine, tako da očekujemo da ćemo narednih dana imati sve pod kontrolom“, rekao je Vukadinović.

On je pozvao sve predsednike mesnih zajednica, gde god je problem sa snežnim smetovima, da se jave, kako bi opština, koliko joj mogućnosti dozvoljavaju, uputila mehanizaciju da se pročiste putevi.

Kako navodi Dnevni avaz, teško prohodni putevi i nepristupačan teren zadaju dosta muke radnicima „Elektrodistribucije“ koji pokušavaju da otklone kvarove na dalekovodima.

Od jutros su sanirali veliki broj kvarova, a bez struje su i dalje Zavait, Meštrevac, Zakmur i sela u okolini Miljevine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.