U trendu

Zdravko Čolić ni kriv ni dužan umešan u izbore u Bugarskoj (video)

Zdravko Čolić, jedna od najpopularnijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije, ni kriv ni dužan umešao se u parlamentarne izbore u Bugarskoj. Kako navode hrvatski mediji, obrada njegovog poznatog hita „Pusti modu“ bila je u predizbornoj kampanji neslužbena himna opozicione liste „Postoji takav narod“, koja je na kraju osvojila najviše glasova.

Autori originala su Goran Bregović i Kornelije Kovač, a bugarsku verziju s drugačijim tekstom otpevali su muzičar i političar Slavi Trifonov i „Ku-ku bend“. Pesma je bila jako slušana u vreme kampanje, a tekst se umesto obraćanja devojci koja izgleda kao „lutkica iz Trsta“ u bugarskoj verziji bavi optužbama za spregu kriminala i politike u Bugarskoj.

Stanislav Trifonov poznat i kao Slavi Trifonov bugarski je pevač i tv voditelj čija je partija „Ima takav narod“ odnela pobedu na parlamentarnim izborima u Bugarskoj. Ovaj čovek je dospeo u centar interesovanja javnosti kada je na prošlim parlamentarnim izborima osvojio drugu poziciju, a od tada je njegova popularnost samo rasla. Svetski mediji već pišu o njegovim budućim planovima za formiranje vlade, a ono što mnoge iznenađuje jeste da verovatno neće biti premijer.

Na izborima održanim u nedelju 11. jula njegova partija ITN osvojila je 24,08 odsto glasova i uspela je da pobedi partiju GERB, bivšeg bugarskog premijera Bojka Borisova, koja je osvojila 23,51 odsto. Ovaj rezultat predstavlja pravi preokret na izborima u zemlji u kojoj je čak 10 godina dominirao Borisov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.