U trendu

Zvizdić: Dan nezavisnosti BiH će se kad-tad obeležavati u celoj državi

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru da će se 1. mart kao Dan nezavisnosti BiH kad-tad obeležavati na teritoriji cele BiH.

On je naveo da je to „datum ukupnog bosanskohercegovačkog identiteta i zajedništva“.

Zvizdić je ocenio da BiH „živu u posebnom vremenu velikih izazova, blokada koje traju već devet meseci, kao i jedne vrste latentnog udara na ustavno-politički i pravni poredak BiH, sa željom da se ona prikaže kao nefunkcionalna država“.

„Naravno, svi nasrtaji na BiH, uključujući i ove blokade i udar na njen ustavni sistem, neće uspeti, jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz medjunarodne zajednice koji će nam pomoći da obezbedimo siguran i prosperitetan put BiH“, kazao je on.

Po njegovim rečima, zbog krize u Ukrajini NATO treba da pošalje svoje vojnike u BiH i da ih rasporedi na „odredjeni broj vrlo bitnih tačaka, pogotovu u Distriktu Brčko, a onda da se počne razmišljati da BiH primi u NATO kao punopravnu članicu“.

„Evropa je konačno uvidela o čemu se radi i na Balkanu i na istoku Evrope i uvidela je otkuda preti opasnost i Zapadnom Balkanu i Ukrajini i čitavom slobodarskom svetu. Sad je vreme za jednu vrstu evropskog, američkog i engleskog jedinstva, jedne nove snage i novog fronta u koji bi bila uključena i Bosna i Hercegovina“, zaključio je Zvizdić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.